Apa Distilata
este Potabila?

Despre apa distilata se mai afirma ca ar avea un gust fad, neplacut, fiind incriminata tot eliminarea mineralelor, insa explicatia este data mai curand de modul de imbuteliere. Apa distilata nu este produsa in mod curent pentru consumul casnic, de aceea se folosesc bidoane de plastic, care uneori modifica gustul si mirosul apei. De aici si gustul fad care poate fi constatat uneori.

Privit dintr-un unghi diferit, unii ar putea crede ca tocmai datorita faptului ca apa distilata este mult mai pura decat cea obisnuita, consumul ei ar putea sa saraceasca organismul, fortandu-l sa elimine din "rezervele" sale de minerale, ceea ce ar conduce in timp la imbolnavire. Nu exista nici o dovada documentata prin studii stiintifice care sa sustina aceasta afirmatie. Tot in cadrul acestui mit se include si ideea conform careia cosumul indelungat de apa distilata ar conduce la deteriorarea structurii dintilor, printr-o presupusa deprivare a compusilor de fluor. Nici pentru aceasta afirmatie nu exista o baza stiintifica demonstrata...

Apa obtinuta prin distilare nu contine minerale si din aceasta cauza are proprietatea de a absorbi substante toxice din organism si de a le elimina. Studiile au confirmat beneficiile consumului de apa pura pentru o perioada scurta de timp (cateva saptamani) - curatarea si detoxifierea organismului in cazurile de imbolnaviri.

Apa distilata este un absorbant activ si cand intra in contact cu aerul, absoarbe bioxidul de carbon, devenind acida. Cu cat o persona consuma mai multa apa distilata cu atat organismul ei devine mai acid. In conformitate cu Agentia de Protectie a Mediului din S.U.A., apa "pura", fiind o apa lipsita de minerale, este foarte agresiva si tinde sa dizolve substantele cu care intra in contact. Bioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, facand apa acida si mai agresiva. Multe metale pot fi dizolvate de apa pura.