Sari la conținut

       Încă din antichitate a fost folosit procedeul de obținere a apei distilate prin distilare ( procedeu prin care faza lichidă este transformată în vapori și aceștia fiind apoi condensați, devenind din nou lichidă ). În istoria dezvoltării echipamentelor de distilare acestea au avut diferite forme ( precum acesta, al cărui condensator seamănă cu un turban oriental ). 

Clipboard01

Metoda distilării ( aleasă / folosită și de către firma noastră cu instalții moderne, ce au în componență inox certificat 1.4301 / AISI 304 ) este cea mai eficientă modalitate de producere a apei pure.

Transformarea lichidului în abur separă efectiv apa de impuritățile ce au un punct de fierbere mai mare decât apa. Acestea rămînând în recipientul de fierbere ( evaporatorul ).

Aburul și unele substanțe, foarte puține la număr, ce au un punct de fierbere ca și apa sunt transportate și condensate într-un recipient separat.

Condensarea vaporilor duce la obținerea apei distilate, denumită și Aquadest ( lat. aqua destilata ).

Această „apă pură” poate avea o puritate de aproximativ 99,5 % în ceea ce privește sărurile, substanțele organice, microorganismele și bacteriile.

Apa distilată nu este produsă în mod curent pentru consumul uman. De aceea se folosesc bidoane de plastic care, uneori, modifică gustul și mirosul apei. De aici și gustul fad care poate fi constatat uneori.

Privit dintr-un unghi diferit, unii ar putea crede că tocmai datorită faptului că apa distilată este mult mai pură decât cea obișnuită, consumul ei ar putea să sărăcească organismul, forțându-l să elimine din „rezervele” sale de minerale. Aceasta ar conduce în timp la îmbolnăvire.

Nu există nici o dovadă documentată prin studii științifice care să susțină această afirmație.

Un alt mit demontat este acela că apa distilată ar conduce la deteriorarea structurii dinților, pentru că aceștia ar fi lipsiți de flor.

Nici pentru această afirmație nu există o bază științifică demonstrată.

Apa obținută prin distilare nu conține minerale și din această cauză are propietatea de a absorbi sunstanțele toxice din organism și a le elimina.

Studiile au confirmat beneficiile consumului de apă pură pentru o perioadă scurtă de timp ( câteva săptămâni ), aceasta duce la curățarea și detoxifierea organismului în cazurile de îmbolnăviri.

Apa distilată este un absorbant activ și când intră în contact cu aerul absoarbe bioxidul de carbon, devenind acidă. 

Cu cât o persoană consumă mai multă apa distilata, cu atât organismul ei devine mai acid. 

În conformitate cu Agenția de Protecție a Mediului din S.U.A., apa „pură”, fiind o apă lipsită de minerale este foarte agresivă și tinde să dizolve substanțele cu care intră în contact.

Bioxidul de carbon din aer este absorbit rapid, făcând apa acidă și mai agresivă. Multe metale pot fi dizolvate de apa pură.